Kontakta oss

Tjänster

Vi erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster inom IT, kommunikation och dokumenthantering. Men framför allt erbjuder vi lösningar som kommer ur en bra relation med kunden, där vi tar hänsyn till de förutsättningar och begränsningar som finns. Lösningar som är anpassade efter utmaningarna, utan krångliga detaljer men med uppdaterad teknik som är enkel att använda och exakt det som kunden behöver.

IT-tjänster

SO LONG TECH TROUBLE

Våra kunniga experter guidar och kartlägger våra kunders verksamhet för att hitta de bästa och mest effektiva lösningarna. Så att våra kunder kan säga hejdå till allt vad teknikstrul heter. Vårt mål är att göra det komplexa enkelt och att vägleda våra kunder till att strukturera och integrera plattformar och leveransmodeller samt se över möjligheten att nyttja molntjänster på ett effektivt sätt.

Konsulttjänster

Våra erfarna och kompetenta konsulter bistår våra kunder på regelbunden basis och tar ett helhetsgrepp om IT-miljön. Vi utvecklar och effektiviserar miljön för att säkerställa att den alltid är tillförlitlig och tillgänglig.

Många av de problem som kan leda till driftstörningar identifieras och åtgärdas innan de hinner påverkar verksamheten. Våra trygga och flexibla lösningar tillgodoser dagens och framtidens behov och ligger till grund för den digitaliserade verksamheten.

Servicedesk

Vår servicedesk finns tillgänglig för att snabbt kunna lösa våra kunders problem. Här arbetar kunniga konsulter som har stenkoll på våra kunders IT-miljö, vilket gör att vi snabbt kan lösa de flesta problem som uppstår.

Vi arbetar ständigt för att utveckla, förbättra och förnya våra kunders miljö och lösa ärenden så snabbt som möjligt. Så att våra kunder ska kunna fokusera på det de kan bäst.

Klient- och livscykelhantering

Vi hjälper dig med den utrustning som du behöver. Allt från inköp av datorer och surfplattor till att hålla era enheter uppdaterade med de senaste säkerhetsuppdateringarna för att de ska möta företagets säkerhetskrav samt innehålla moderna säkerhetsverktyg.

Men vi säljer inte bara IT-produkter, vi tar tillbaka dem också. Genom en hållbar hantering av utrustningen får ditt företag en välfungerande process för inköp, administration och uppgradering av teknik. Vi tar hand om allt från logistik till säkra processer för dataradering. 98 % av enheterna som returneras till oss, rustas upp och säljs vidare. Vilket bidrar till att enheterna får längre livslängd och färre nya produkter behöver produceras. Samtidigt är det viktigt att underhålla sin utrustning. I takt med att tekniken åldras ökar även risken för dolda kostnader, exempelvis genom att enheter kraschar och behovet av IT-support ökar.

I vår hantering av klienter kan också support inkluderas som tjänst, antingen på distans eller hos dig som kund.

Hosting

Vi hjälper våra kunder med flexibel IT-drift och hosting. Våra driftsäkra hostingtjänster kan smidigt anpassas efter nya förutsättningar och växlas upp och ner från månad till månad utifrån det aktuella behovet. I vårt datacenter finns toppmodern utrustning som möter våra högt ställda krav för en säker och medveten infrastruktur.

Datacenter
I datacentret har vi servrar och viktig teknisk utrustning i en trygg och säker miljö för att kunna garantera driftsäker IT. All data är säkerhetskopierad och datacentret är designat för avbrottsfri drift samt övervakat för att upptäcka potentiella hot. Behoven förändas ständigt och IT-landskapet behöver kunna utvecklas för att IT-infrastrukturen ska vara framtidssäker. Med molntjänster kan du styra kapaciteten i realtid och genom att ha säkra direktkopplingar kan vi garantera hög prestanda och tillförlitlig uppkoppling.

Spillvärmen från datacentret används som fjärrvärme genom ett samarbete med Stockholm Exergi och värmer tusentals lägenheter i närområdet. Genom samarbetet kan vi i stället för att släppa ut överskottsvärmen, värma upp tusentals lägenheter årligen samtidigt som vårt koldioxidavtryck och kostnaderna för energi minskar.

Molntjänster

Med molntjänster kan du hantera program, processorkraft, datalagring och andra IT-tjänster online i stället för via datorns mjukvara. Molntjänster har flera fördelar, bland annat är tjänsterna tillgängliga från olika enheter och du behöver inte äga mjukvaran vilket ger flexibilitet. Dessutom blir ingångskostnaderna låga och du slipper bekosta och hantera både underhåll och säkerhet.

IT-säkerhet

Med en säker IT-miljö är du redo för morgondagens säkerhetsutmaningar. Genom att göra en analys av nuläget och identifiera vilka risker som finns kan vi förhindra och minimera eventuella angrepp. Vi hjälper er att öka medvetenheten i verksamheten genom utbildning och ge er kunskapen och verktygen som krävs för att stå emot eventuella intrång och attacker. Vi erbjuder våra kunder en personlig konsult som ansvarar för att er IT-dokumentation är uppdaterad. Konsulten är insatt i er verksamhet och kan enkelt identifiera sårbarheter och ta fram en långsiktig strategi för att hålla IT-miljön aktuell.

Dokumenttjänster

Vi tar kampen mot oreda, försvunna skrivare och borttappade dokument

Ibland behöver vi skriva ut något, ibland skanna in något annat. Allt som oftast behöver vi strukturera våra filer. Men framför allt behöver vi få harmoni bland våra dokument, minska oredan, öka strukturen och aldrig någonsin behöva uppleva ”skrivare hittades inte” igen. Och just det är vi experter på.

Skrivare

Vårt stora utbud av multifunktionsskrivare och skrivare gör att du kan få precis de funktioner som du behöver. Vi erbjuder olika typer av trådlösa nätverksskrivare eller fristående skrivare i svartvit eller färg och alla våra skrivare har hög kvalitet och är enkla att använda.

Produktion och storformat

Vi erbjuder professionella skrivare som passar olika typer av arbetsplatser. Exempelvis mångsidiga storformatsskrivare för inomhus- och utomhusskyltning eller multifunktionella dokumentcenter med skanning, kopiering och efterbehandlingsfunktioner.

Behovet av dokumenthantering fortsätter öka och maskinerna används mer än någonsin. Även om utskrifterna minskar, ökar skanning och digitalisering av dokument i högre takt. Det har medfört att tryckerier och interntryckerier letar efter sätt att förbättra kvaliteten och effektiviteten och samtidigt minska kostnaderna. Vi erbjuder skräddarsydd hårdvara, mjukvara och lösningar för arbetsflöden som förbättrar våra kunders utskriftsmiljöer.

Skrivartjänster

Hos oss kan du få skrivare som tjänst. Vi tar hand om både drift och service samt erbjuder snabb support om något skulle trassla. Som partner till Ricoh har vi en utbredd serviceorganisation i Sverige och världen, så att vi alltid är nära våra kunder och snabbt kan vara på plats. Våra tekniker är experter på att lösa de vanligaste problemen och på central nivå finns ytterligare specialistkunskap inom både produkt och mjukvara. Genom serviceavtalen erbjuder vi en smidig och trygg lösning i form av övervakning och regelbunden service, vilket minskar risken för kostsamma driftstopp.

Mjukvara

Vi hjälper er att gå från traditionella pappersbaserade arbetsflöden till digitala flöden som organiserar sig själva. Genom att digitalisera dokumenthanteringen och införa dokumenttolkning kan kostnaderna minska och verksamheten effektiviseras. Med funktionen follow print kan du skriva ut dina dokument från olika skrivare när och var du vill.

För att kunna förnya och digitalisera hanteringen av affärsdokument och information behöver vi förstå er verksamhet. Genom att sätta sig in i branschen och de processer som finns idag kan vi ge förslag på tekniklösningar som fungerar tillsammans med er verksamhet.

Kommunikationstjänster

Helt vanlig kommunikation

Vi ser till att du kan kommunicera helt obehindrat även när ett möte inte kan genomföras fysiskt. Kommunikation är grunden i de flesta relationer och arbetsrelationer är inget undantag. Med rätt förutsättningar kan de allra flesta möten ske på distans. När telefonen eller ett videomöte fungerar som det ska är det nästan som att ses på riktigt och du kan kommunicera helt vanligt.

Företagstelefoni

Det finns många olika sätt att lösa hur vi ska kommunicera med varandra, allt fler går över till helt molnbaserade system även när det gäller telefoni. Tillsammans med er gör vi en behovsanalys för att hitta rätt lösning, exempelvis smart telefoni, växel eller chatt. Vi samarbetar med alla de stora operatörerna och är oberoende återförsäljare med tillhörande växellösningar.

Digitala skärmar

Digitala skärmar gör att ni enkelt och snabbt kan kommunicera med era besökare eller medarbetare. Skärmarna är praktiska i de flesta miljöer och kan anpassas utifrån ert behov. Oavsett verksamhetens storlek så gör skärmarna att det är enkelt att förmedla ett budskap på ett tydligt sätt.

Videokonferens och konferensteknik

När du ser personen som du har ett möte med brukar det oftast leda till ett bättre samtal och samarbete eftersom du, utöver ord och tonfall, kan ta in kroppsspråk och mimik. Att mötas digitalt i stället för fysiskt kan många gånger underlätta om tiden är knapp eller för att slippa onödiga resor.

Vi har lång erfarenhet av att bygga mötes- och konferensrum med modern teknik och erbjuder design och implementering av AV-teknik i allt från mindre konferensrum till större hörsalar. Vi genomför hela processen från behovsanalys till färdigt projekt, och ser till att rumsbokningar och styrsystem, interaktiva whiteboards, ljud- och bildteknik installeras. Vi arbetar märkesoberoende och väljer alltid produkter utifrån ert behov.

Iconic duos

Alla behöver en partner. Någon som kompletterar, som tar fram det bästa i dig, som alltid finns där och som hjälper dig att lösa dina största utmaningar. Vårt största fokus är att vara den partnern till våra kunder. Vi tror på att utvecklas och lösa utmaningar tillsammans. Vi är din partner in tech. Här kan du läsa om några av våra kunder.

Koncepta

Koncepta erbjuder företag olika typer av tjänster inom försäljning, kommunikation, ekonomi och IT. Deras stora och erfarna säljorganisation har möjlighet att alltid ge sina uppdragsgivare effektiv och behovsanpassad försäljning.

”Itsy är det överlägset bästa IT-företaget i Örebro. De är kunniga, träffsäkra och löser alla våra problem, stora som små, på ett lekande lätt sätt!”

– Jonas Yxfeldt, Koncepta

Koncepta behövde en leverantör som kunde ta ett helhetsgrepp om deras leverans av infrastruktur och klienthantering. Och under 2019 påbörjades samarbetet mellan Koncepta och Itsy. För Koncepta var det viktigt att ha en IT-miljö där de snabbt och enkelt kan förändra och lägga till nya tjänster. Därför byggde vi upp en stabil driftmiljö som utgår från vårt datacenter. Vi hanterar Konceptas datorpark på ett automatiserat sätt och distribuerar applikationer, säkerhetsuppdateringar och datorer direkt till slutanvändaren. Koncepta har även tillgång till vår servicedesk och kan snabbt och enkelt få hjälp om något strular.

koncepta.se

Elcoline

Elcoline är ett ledande företag inom industriell drift och underhåll i Sverige och har kunder inom vattenkraft, process- och försvarsindustrin. De erbjuder en unik servicelösning för varje kund inom exempelvis kalibrering, el, maskinbearbetning, automation och svetsning.

”Itsy är serviceinriktade och hjälper oss alltid med konstruktiva lösningar utifrån våra behov. De ställer alltid upp när vi behöver dem.”

– Anders Karlén, Elcoline

Under 2020 fick vi uppdraget att ta över Elcolines IT-drift och att bygga upp en stabil IT-miljö som utgår från vårt datacenter. Samtidigt fick de tillgång till vår support vilket har gett Elcoline en problemfri och flexibel IT-lösning. Med moderna verktyg och hög IT-säkerhet har de fått en ordnad infrastruktur och användarvänliga lösningar. Vi har ett långsiktigt uppdrag för Elcoline där vi arbetar proaktivt med förbättringsförslag och säkerhetsåtgärder, samt erbjuder medarbetarna IT-support när det behövs.

elcoline.se

Nercia

Nercia hjälper människor, företag och organisationer med effektivisering och kompetensförsörjning. De utbildar, bemannar och rekryterar nya talanger till företag och är övertygade om att kompetensförsörjning leder till framgång.

”I takt med vår tillväxt har Itsy hjälpt oss att bygga en modern, trygg och driftsäker IT-plattform. Itsys bredd tilltalar oss eftersom vi gärna har färre leverantörer med större tjänsteportfölj. Deras kunskap ger oss förutsättningar att fortsätta växa och ligga i framkant även inom IT-drift.”

– Rickard Algotsson, Nercia

Nercias största fokus är att utbilda och rekrytera människor, och för att det ska fungera behöver deras IT-miljö alltid vara krångelfri. De har kontor på över tio orter i landet vilket ställer höga krav på flexibilitet och möjlighet att kunna jobba oavsett var medarbetarna befinner sig. Vi har hjälpt dem att bygga en centraliserad IT-miljö via vårt datacenter och kombinerat det med klientförsörjning och support som tjänst. För Nercia var det viktigt att ha en leverantör som kan leverera en helhetslösning och i takt med efterfrågan om att digitalisera deras utbildningar har vi optimerat konferenstekniken. Sedan 2022 levererar vi, tillsammans med Telia, även Nercias företagstelefoni och växellösning.

nercia.se